Herstel na brand

Brand- en waterschade kunnen verwoestende gevolgen hebben een woning. In deze woning was er een stevige uitslaande brand in de garage. De schade door de brand was voornamelijk geconcentreerd in en rondom de garage, waardoor een volledige herbouw van de garage en het garagedak nodig was.

Naast de directe schade door de brand heeft de roet zich verspreid naar verschillende delen van de woning. Het roet heeft zich diep genesteld, zelfs tot in de dakvlakken en isolatie van delen van de woning. Om deze reden moesten we delen van het dak en gevels verwijderen en vervangen en het gevelmetselwerk en bekleding slopen om de isolatiematerialen te bereiken. Vervolgens zijn de gevels opnieuw opgebouwd met nieuwe materialen.

Het roet heeft zelfs zijn weg gevonden naar de ruimtes op zolder. Binnenwerk, zoals schilderwerk en laminaatvloeren op verdiepingen en zolder, moesten volledig worden vervangen om de brandgeur en roet te verwijderen en de woning weer bewoonbaar te maken.

Dit herstel duurt even, maar we doen ons best om vóór kerst een deel van het huis hersteld te hebben. Het hele werk zal naar verwachting klaar zijn tegen eind januari 2024.

brandschade