Fûgelfrij in De Klamp

Fûgelfrij

Op een fraai plekje in het hart van De Klamp ontwikkelt Duurzaam Wonen in samenwerking met Kimsma Bouwbedrijf het project Fûgelfrij: 15 fijne eengezinshuizen op royale kavels, die deels aan het water zijn gelegen. Stoer en robuust, traditioneel maar toch modern. De daklijn wordt op diverse plekken fraai onderbroken door een bijzondere topgevel, zodat een divers en afwisselend straatbeeld ontstaat. De raampartijen zorgen voor een mooie lichtinval èn voor een fraai zicht op de omgeving. De 15 woningen bestaan uit drie blokjes van vier woningen en één blok van drie woningen. Fûgelfrij bestaat uit diverse soorten woningen, die in verschillende breedte maten worden gebouwd. Een aantal hoekwoningen hebben een zij-entree, wat maakt dat deze nèt even anders ogen dan de rest!

Lekkere plek

Wat zo leuk is aan deze locatie is de ligging van de woningen: prominent aan de hoofdstraat van De Klamp met mooie zichtlijnen of gelegen aan openbaar groen. Nog leuker is dat alle woningen een perfecte tuinligging hebben, waardoor je tot laat op de dag lekker van de zon kunt genieten! En het àllerleukste is de ligging van een aantal woningen aan open vaarwater. Met een laag bootje vaar je vanuit hier zo naar een gezellig terrasje in de Leeuwarder binnenstad. Of peddel je met je kano door de vele mooie watertjes die Friesland rijk is.
De woningen worden uitgevoerd als ‘nul-op-de-meter woningen’, waardoor je nagenoeg geen energielasten hebt. Daar doe je toch liever iets anders mee? Bovendien heb je hierdoor extra leencapaciteit. Leuker kunnen we het ècht niet maken!

Wij hopen natuurlijk dat dit je nieuwe thuis wordt. Waar je kunt dromen, leven en lachen. Waar je je veilig voelt en vertrouwd. Fûgelfrij in De Klamp!

tekst: Makelaardij Friesland