Wat is een passiefhuis



Het passiefhuis concept is de bouwstandaard voor de toekomst. Het is een unieke kans voor ons om ons te onderscheiden met nieuwe bouwtechnieken en een uitstekend voorbeeld van duurzaam en verantwoord ondernemerschap. Dankzij de opleiding en certificering van een aantal medewerkers bij Kimsma.

Een passiefhuis is iets heel anders dan de populaire kreet energie nul woning. Een energie nul woning produceert evenveel energie als dat hij verbruikt. Maar zo’n woning zou dus best nog wel veel kunnen verbruiken, als dat maar gecompenseerd wordt middels energie-opwekking met bijvoorbeeld zonnepanelen en/of een warmtepomp.

Een passiefhuis is zo goed geïsoleerd dat er (bijna) geen energie nodig is om het huis te verwarmen. In simpele taal betekent het dat een woning van 100m2 met een haardroger verwarmd zou kunnen worden. Maar in de praktijk wordt er een ventilatiesysteem aangelegd met naverwarmers in de toevoerbuizen, en dat is voldoende om de woning behaaglijk warm te krijgen.

Een aantal aandachtspunten bij het bouwen van een passiefhuis

Zoals u ziet vraagt het extra aandacht en ook specifieke kennis om een passiefhuis goed te kunnen bouwen. Daarom is deze certificering ook zo belangrijk. En niet alleen voor de passiefwoning die wij gaan bouwen. Ook voor alle andere bouwprojecten waarbij energieverlies tot een minimum beperkt moet worden.

Offerte aanvragen