Even voorstellen…

 

Ik ben Timo Adema, vader van 6 kinderen, 55 jaar geleden geboren in Leeuwarden, en al 30 jaar werkzaam in de bouw.

Eind vorig jaar werd ik door Wim en Eelco Kimsma benaderd of ik mijn kennis en ervaring wil delen in het bouwteam van Kimsma Bouwbedrijf. Dit bouwbedrijf sprak mij al aan met zijn korte lijnen en de Friese no-nonsense mentaliteit, dus er lang over nadenken hoefde niet. Sinds begin 2017 maak ik nu deel uit van het bouwteam.

Graag leg ik uit waarmee ik van toegevoegde waarde kan zijn voor Kimsma Bouwbedrijf. Maar eerst even het 1e wapenfeit van onze samenwerking…Kimsma Bouwbedrijf gaat zijn eerste houtskeletwoningen bouwen (project Blitsaerd), in samenwerking met Planhus Nederland. En ik vertrouw erop dat er vele mooie projecten mogen volgen.

Lees meer over mijn ervaring…

Betonrenovatie

De bouw zat al in mijn genen dus ben ik in de jaren 80 afgestudeerd op bouw-en bedrijfskunde aan de HTS. Omdat er geen werk in de bouw was kon ik bij mijn vader in het bedrijf de afdeling betonrenovatie opstarten. Ik heb mij gespecialiseerd in het onderzoeken van schades en het repareren en conserveren van aangetaste betonwerken door “betonrot”. Daardoor kon ik een kwaliteitssysteem voor ons bedrijf ontwikkelen, waardoor wij gecertificeerd werden als betonrenovatiebedrijf (toen 1 van de 25 betonrenovatiebedrijven in Nederland).

Duurzaam bouwen

Begin jaren 90 kon ik het bouwbedrijf van mijn vader overnemen. In die tijd waren onze werkzaamheden vergelijkbaar met onze concullega’s van Kimsma Bouwbedrijf. Eind jaren 90 zijn we een samenwerking met Planhus Nederland opgestart wat resulteerde in de bouw van meer dan 150 houtskeletbouw woningen. Deze bouw is milieuvriendelijk, kort gezegd vraagt de productie van hout voor de bouw veel minder energie dus draag je een steentje bij aan het tegengaan van de klimaatverandering.

Door de hechte samenwerking met Planhus en de Zweedse producent A-hus kon ik mij specialiseren in het duurzaam bouwen van woningen. Zweden loopt wat dat betreft echt voorop, zij gaan daar veel bewuster om met de natuur en wij kunnen echt nog veel van dit land.

Bouwcrisis

In 2010 begon de bouwcrisis en kreeg Bouwbedrijf Adema onvoldoende opdrachten om het hoofd boven water te houden. Zoals vele collega-bouwbedrijven met ons konden we niet aan de crisis ontsnappen en zijn we failliet gegaan. Alleen Adema Betonrenovatie kon de doorstart maken.

En toen…

Ik ben als zelfstandige doorgegaan onder de naam TMO Houtbouw, adviseur(duurzame bouw) en bouwbegeleider en een concept ontwikkeld voor een jaarlijkse woninginspectie. Een soort APK voor je woning waar veel gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast ben ik mij blijven verdiepen in de duurzame woningbouw en ben inmiddels goed op de hoogte van alle mogelijkheden zoals passief en off-grid (zelfvoorzienend) bouwen.

ga terug

Even sparren over het één en ander?

U kunt contact met mij opnemen via info@kimsma.nl of bel (058)2883006 voor een afspraak.

Hartelijke groet,

Timo Adema

  

Pin It on Pinterest