Woonzorgvoorziening
Rietveldhuis in Emmen

Metamorfose door Kimsma

Op vrijdag 24 maart is de verbouwing van een voormalig schoolgebouw in Emmen naar een woonzorgvoorziening opgeleverd in opdracht van Dagelijks Leven. Dagelijks Leven werkt overal in Nederland aan de realisatie van kleinschalige woonzorglocaties midden in de wijk met de juiste, gespecialiseerde zorg. Een plek waar mensen met geheugenverlies zich prettig voelen.

Details van deze locatie (bron: Facebookpagina Dagelijks Leven)

De voormalige basisschool ligt op een prominente plaats midden in de groene woonwijk Rietlanden, dichtbij de Kleine Rietplas. Het oude schoolplein heeft plaatsgemaakt voor een ruim opgezette tuin en de binnenzijde van de school is volledig opnieuw opgebouwd, zodat het voldoet aan de eisen en het comfort van deze tijd. De omgeving nodigt uit voor een heerlijke wandeling langs waterpartijen. Kortom, Het Rietveldhuis ligt niet verscholen op een afgelegen terrein, maar midden in het leven!

Het Rietveldhuis heeft een ware metamorfose ondergaan. Het interieur is met zorg en aandacht samengesteld, zodat onze bewoners zich snel thuisvoelen en op hun gemak. De oude leslokalen hebben plaatsgemaakt voor 20 moderne studio’s, met een zit-/slaapkamer én een eigen badkamer. Iedere bewoner mag voor zover mogelijk zijn of haar studio naar eigen wens inrichten. De meegebrachte meubels en spulletjes geven al snel een vertrouwd gevoel. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. Onze bewoners treffen elkaar in de twee gezamenlijke woonkamers, waar ze samen kunnen genieten van een kopje koffie of thee en van de dagelijks versbereide maaltijden. Wie het leuk vindt mag een handje helpen in de keuken.

Voor de verbouwing

Na de verbouwing

Meer weten over dit project?

Pin It on Pinterest